PROVENCE PLNÁ ZÁŽITKŮ NA KOLE (MOBILHOMY)

zájezd NOMÁD
Skalní oblouk nad řekou Ardéche je vstupní bránou do Provence s nádhernými plážemi, přírodou plnou vůně tymiánu a levandule i s hradbami obehnanými středověkými městy Aigues Mortes a Avignon. Z pohodlí kempu u moře poznáme oblast Camargue s plameňáky, černými býky a volně se pasoucími koňmi, ale také okrové skály bizarních tvarů u Roussillonu i romantickou krajinu v okolí pohoří Luberonu a Alpilles s vinicemi a olivovými háji. S kouzelnou Provence se rozloučíme v přímořském Cassis a pěším výletem okolo půvabných skalnatých zálivů.

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.-2.den: Praha - Ardéche - Saintes Maries de la Mer. Autobusem přes Německo. Na kole divokým kaňonem řeky Ardéche s vyhlídkami. Od skalního oblouku Pont d´Arc do Sauze. Středověké Aigueze (volitelně koupání). Autobusem na ubytování v přímořském Saintes Maries de la Mer.
3.-4.den: Arles, St. Rémy, Fontvieille. Prohlídka Saintes Maries de la Mer. Na kole po rovinaté Camargue, bažinaté deltě Rhony až do Arles. Prohlídka římských i středověkých památek, zejména arény, římského divadla a románského klášterního komplexu St. Trophime. Autobusem do St. Rémy: římské Glanum, prohlídka kláštera St. Paul de Mausole, kde se léčil Vincent van Gogh. Na kolech do Fontvieille, okolo Daudetova mlýna. Nejnavštěvovanější Les Baux de Provence s prohlídkou, nebo mírně zvlněnou krajinou přes pohoří Alpilles do Fontvieille přes Paradou.
5.-6.den: Lubéron, Roussillon, Aigues-Mortes. Busem do sedla pohoří Lubéron s cedrovými lesy a výhledy. Sjezd na kole do městečka na skále Bonnieux a dále do malebného městečka Roussillon na výběžku okrových skal (jedna z nejkrásnějších vesnic Francie). Přejezd do středověkého městečka Lacoste s hradem. Dopolední volno s odpočinkem u moře. Na kole do Aigues-Mortes. Přes Pin Fourcat k přívozu přes Malou Rhonu do Aigues-Mortes. Prohlídka opevněného městečka, procházka po hradbách.
7.-8.den: Pont du Gard, Avignon, N.P. Calanques. Busem k řece Gardon do městečka Collias. Na kolech kolem vinic před Uzés k římskému třípatrovému akvaduktu Pont du Gard (UNESCO). Možnost koupání a dále do Remoulin. Autobusem do Avignonu. Prohlídka historické části města, Papežského paláce, mostu Benézet atd. Autobusem do Cassis na Azurovém pobřeží, pěší turistika okolo zálivů v N.P. Calanques, možnost koupání.
9.-10.den: Camargue - Praha. Půldenní cyklovýlet v přírodní rezervaci Camargue po Dique á la Mer k majáku Phare de la Gacholle, nebo s prodloužením kolem solných jezer až do Beauduc a zpět. Eventuelně výlet lodí po Malé Rhoně. Odpoledne autobusem zpět domů. Obtížnost: 2, doporučujeme cross
Délka tras: autobusem 4100 km, na kole 0-300 km
Počasí: vzduch 26-30 °C, voda 22-24 °C
Odjezdy: Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady, Praha, Beroun, Plzeň, (od 4 osob svoz Brno)

Termín: 9.6. - 18.6. 2023
cena v Kč: 17 990,-

Termín: 23.6. - 2.7. 2023
cena v Kč: 18 790,-

Termín: 1.9. - 10.9. 2023
cena v Kč: 18 790,-


V ceně je: Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 7x ubytování ve 2-lůžkových pokojích mobilhomů u moře, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Příplatky: 1-lůžkový pokoj v mobilhomu za 4900 Kč, 6x česká polopenze 1980 Kč (3.-8.den).

Zájezd najdete na stránkách CK NOMÁD