RÁJ MEKLENBURSKÝCH JEZER NA KOLE

zájezd NOMÁD
Výborná síť rovinatých cyklostezek v unikátním labyrintu vodní krajiny tisíců průzračných jezer, propojených říčkami a kanály, je ideálním místem pro dovolenou na kolech. Modrá hladina jezer, tiché lesy, louky, romantické zámky, středověké hrázděné vesničky, možnosti ochutnávky ryb, piva, či místních specialit v starobylých restauracích i přístavních hospodách, ale i koupání…

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.-2.den: Žďár n.S. - Plauer See - Fleesensee - Kölpinsee. Autobusem do Německa do oblasti Meklenburských jezer a na kole po cyklostezce Labe-Müritz do městečka Alt Schwerin s větrným mlýnem a s možností objet ostrov Plauer Werder. Podél Plauer See a dále skrze lesy k jezeru Malchow. Perla jezerní plošiny - ostrovní město Malchow s větrným mlýnem a zvedacím mostem, klášterním komplexem, kostely a přístavní atmosférou. Podél Fleesensee do Göhren-Lebbin se zámeckým hotelem. Dále kolem Poppentin a Kölpinsee do lázeňského Warenu - turistického centra Müritzu. Staré město, největší německé sladkovodní akvárium, kostely a vodárenská věž z červených cihel, stará radnice.
3.den. Národní park Müritz - Röbel. Na kole Müritzkým národním parkem, který je kromě mnoha jezer v nádherné přírodě také domovem vzácných velkých ptáků. Zážitkem tak může být setkání s jeřáby, orlem mořským, či s orlovcem říčním ve Federow. Cyklotrasou mezi jezery, lesy a tajemnými bažinami do přístavního Rechlin s písečnými plážemi u jezera. Historické staré město Röbel: přístav s malou promenádou, barevné hrázděné a cihlové domy a kostely, radnice, holandský větrný mlýn, možnost vyhlídky z věže.
4.den: Tollensesee - Neubrandenburg - Neusterlitz. Autobusem do obnoveného Neubrandenburgu s mnoha středověkými cihlovými stavbami i hrázděnými domy. Proslulé čtyři středověké městské brány, kostely i kruhové městské opevnění s typickými hrázděnými domky v něm. Autobusem k Tollensesee a na kole podél jezera na Alt Rehse s řadou identických hrázděných „studentských“ domků. Dále kolem loveckého zámečku u Prillwitz do Neusterlitz: zámek s parkem, čtvercové náměstí s vodotryskem, přístav.
5.den: Mirow - Labussee - Wustrow - Žďár n.S. Přejezd do Mirow: zámek, park a starý pivovar na břehu Mirower See, starobylý dům s branou na ostrov. Na kole na jih do krajiny vod: k Schulzensee a mezi jezery Vilzsee a Rätzsee. Kolem soustavy zdymadel průplavu Diemitz a lesem do Canow k jezeru Labussee. Podél Buchsee do Wustrow u jezera Plätlinsee. Autobusem zpět domů.

Obtížnost: 1, doporučujeme cross
Délka tras: autobusem 1700 km, na kole 0-180 km
Počasí: srovnatelné s naším
Odjezdy: Brno, Žďár nad Sázavou, Pardubice, Praha

Termín: 2.8. - 6.8. 2023
cena v Kč: 9 690,-


V ceně je: Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 3x ubytování ve dvoulůžkových pokojích hotelu se snídaní, se sprchou a WC, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Možnost dokoupit 3x večeře v hotelu za celkem 790 Kč.

Zájezd najdete na stránkách CK NOMÁD