MAĎARSKÉ BUKOVÉ HORY NA KOLE

zájezd NOMÁD
Ideální výlet za cyklistikou do maďarských Bukových hor. Kouzelného kraje vrchů porostlých nádherně zbarvenými listy (nejen) bukových lesů, s krasovými jeskyněmi, historickými městy a malebnými vesničkami s vinnými sklípky i termálními prameny. Ochutnejte výborná vína, lahodné speciality maďarské kuchyně i lenošení ve vyhřátých koupalištích s teplou léčivou vodou. Odpočiňte si v klidné přírodě Národního parku při jízdě lesní železnicí i na kole. V ceně zájezdu je vstup do termálů v Bogácsi i jízda úzkokolejkou.

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: Žďár nad Sázavou - Bogács. Přejezd do lázní Bogács v malebném kraji Bukových hor. Podvečerní cyklistika, nebo relaxace v bazénech v místě ubytování (každodenní vstup do termálního koupaliště je v ceně zájezdu)..
2.den: Údolí Szalajky, Egerszalók, Bogács. Výlet lesní úzkokolejkou do národního parku Bükk. Údolím říčky Salajky krajinou vodopádů, peřejí, jezírek (jeskyně Istállós-köi s pozůstatky pravěkého osídlení, Závojový vodopád aj.). Věž tisíciletí Millenniumi s výhledem na Bukové hory. Na kole do lázní Egerszálok u Egeru s travertinovými terasami připomínajícími Pamukkale.
3.den: Bogács - Eger, Szépasszonyvölgy. Na kole do starobylého Egeru s charakteristickým minaretem, historickým centrem s bazilikou a hradem, termálním areálem i muzeem Beatles. Údolí krásné paní s desítkami vinných sklepů s výborným vínem (proslulá „Býčí krev“ Bikavér). Lázně Demjén s obřím komplexem jeskynních i venkovních bazénů, nebo zpět do termálů Bogács.
4.den: Lillafüred, Miskolc, Tapolca. Na kole od obce Répášska Huta s výraznou slovenskou menšinou do malebných klimatických lázní Lillafüred. Dominanta městečka - hotel Palota, jezero Hámori-tó, vodopády, zahrady. Možnost návštěvy Aniny jeskyně. Na kole do třetího největšího maďarského města Miškovce. Dřevěné, gotické i barokní kostely, moderní hlavní třída, oblíbená rezidence maďarských králů - středověký hrad Diósgyör. Přesun na kolech do komplexu jeskynních lázní ve čtvrti Tapolca. Koupání a odpočinek v termálech, které patří mezi nejkrásnější v Evropě. Autobusem zpět na místo ubytování.
5.den: Bogács - N.P. Aggtelek - Žďár nad Sázavou. Odjezd k slovenským hranicím do Aggteleckého krasu s krátkou zastávkou u krásného zámku v Edelény. Možnost krátké cyklistiky, nebo návštěvy největší maďarské jeskyně Baradla (UNESCO): 20 m krápník Hvězdárna (jeden z nejdelších na světě), 120 m dlouhá Síň obrů aj. Odjezd domů.

Délka tras: autobusem 1700 km, na kole 0-200 km Počasí: vzduch 20-26 °C Odjezdy: Praha, Žďár nad Sázavou, Brno, Uherské Hradiště

Termín: 23.8. - 27.8. 2023
cena v Kč/*dvoulůžko: 7 990,-/*9 590,-


V ceně je: Doprava autobusem, přeprava kol, 4x snídaně, 4x ubytování v areálu termálních lázní Bogács u Egeru - ve 4-lůžkových pokojích Jurta domů (*2-lůžkové pokoje), včetně každodenního vstupu do termálního koupaliště. Každý dům má 6 pokojů, společnou kuchyňku a společenskou místnost a společné toalety a sprchy, zvlášť pro muže a zvlášť pro ženy. 1x jízda po lesní železnici, český průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Možnost dokoupit 4x večeře v hotelové restauraci za 1190 Kč (v ceně nejsou nápoje).

Zájezd najdete na stránkách CK NOMÁD