KRÁSY ČERNÉ HORY NA KOLE

zájezd NOMÁD
Cykloturistika v horských partiích úchvatné Černé hory. Národní park Durmitor a Biogradská Gora, kaňonem řeky Tara až ke Skadarskému jezeru a k moři. Krajem hlubokých lesů, divokých říčních údolí a ledovcových jezer obklopených horskými velikány. Typické salaše, starobylá města a koupání v čistém moři.

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.-2.den: Žďár nad Sázavou - Žabljak. Autobusem přes Maďarsko na ubytování v nejkrásnějším černohorském pohoří Durmitor. Nenáročná vyjížďka ze Žabljaku na vyhlídku Čurovac (1625 m) s dramatickými výhledy do 1300 m hlubokého kaňonu divoké řeky Tary.
3.den: N.P. Durmitor. Výlety pěšky na Černé jezero, masiv Medžed, Ledovou jeskyni a Bobotov Kuk. Na kole k Vražje a Riblje jezero, nebo volitelně rafting v kaňonu řeky Tary (od 40 EUR/os.). Pro náročné kolem Durmitoru královský okruh s překrásnými výhledy, na kole dvoutisícovými sedly mezi vápencovými masivy, kolem ledovcových jezer, ale i kaňonem řeky Sušica, přes horské vesničky a louky.
4.den: Žabljak - N.P. Biogradska Gora. K vysokému mostu přes řeku Taru, možnost koupání. Na kole okouzlujícím kaňonem řeky Tary (UNESCO), nejhlubším a nejdelším v Evropě, přes Mojkovac do kempu u ledovcového Biogradského jezera v národním parku Biogradska Gora.
5.den: N.P. Biogradska Gora. Od překrásného Biogradského jezera krajem údolí a jezer v národním parku pěšky pralesem nebo z Jezerine na kole kolem vrcholu Zekova Glava a sedlem Kršara k Šiško jezeru. Kolem salaší přes vyhlídku Bendovac k Biogradskému jezeru.
6.den: N.P. Biogradska Gora - Skadarské j. - Boka Kotorská. K starobylému pravoslavnému monastýru Morača. Přejezd s vyhlídkou na „perlu Balkánu“ - Skadarské jezero, autobusem na ubytování u malebného zálivu Boka Kotorská, prohlídka zachovalého středověkého města Kotor (UNESCO) s večerní osvětlenou pevností aj.
7.-8.den: Boka Kotorská - Dubrovník - Žďár nad Sázavou. Prohlídka okouzlujícího starobylého Dubrovníka (UNESCO), obklopeného tisíc let starými hradbami. Křivolaké uličky, kavárny, koupání. Navečer odjezd přes Slovinsko a Rakousko domů.

Obtížnost: 2-3, doporučujeme trek, cross (MTB)
Délka tras: busem 2800 km, na kole 0-250 km, pěšky 1x 15 km
Počasí: vzduch 24-30 °C (na horách chladněji), voda 19-24 °C
Odjezdy: Praha, Pardubice, Žďár n. Sáz., Brno

Termín: 12.8. - 19.8. 2023
cena v Kč: 12 190,-


V ceně je: Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 5x polopenze na místě, 5x ubytování v 4-lůžkových apartmánech s dvěma oddělenými ložnicemi a v dvoulůžkovém pokoji v hotelu, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Zájezd najdete na stránkách CK NOMÁD